FAQ/OSS

Hvor mange medlemmer har De Studerendes Vandreklub?

Klubben har ca. 250 medlemmer.

Hvordan er kønsfordelingen i De Studerendes Vandreklub?

Det er ret lige fordelt. Ved den seneste optælling var der 55 % kvinder.

Hvor gamle er medlemmerne i De Studerendes Vandreklub?

De fleste af klubbens medlemmer er mellem 35 og 45 år, men vi har også nogle, der er ældre.

Jeg har lige meldt mig ind. Hvornår modtager jeg velkomstmaterialet?

Efter du har indbetalt dit første kontingent, skal det først registreres af vores kasserer. Kontoen bliver tjekket regelmæssigt, men der kan gå op til et par uger. Når vi har registreret din indbetaling vil du kunne logge ind her på hjemmesiden med dit selvvalgte password. Efter betalingen er registreret, kan der igen gå et par uger før du modtager velkomstmaterialet (inkl. aftalekort) med posten. Husk at du også er velkommen til at deltage i klubbens ture og arrangementer, inden vi har registreret din betaling. Mens du venter på aftalekortet kan du desuden midlertidigt medbringe den mail, du modtager som bekræftelse på din betaling af kontingent, når du handler i de butikker, vi har aftaler med.

Jeg har ingen erfaring med friluftsliv - kan jeg være med alligevel?

Ja! Klubbens medlemmer består af en blanding af hardcore friluftsentusiater, afslappede søndagsvandrere og en masse midt imellem. Uanset dit niveau er der sikkert en tur, der vil passe til din fysik og erfaring. Da vi er en social klub arrangeres mange ture af deltagerne i fællesskab - så kan man også på forhånd diskutere sine forventninger til turens niveau. Du kan se de kommende ture i kalenderen, og her kan du også se det forventede niveau for hver tur.

Jeg er ikke studerende - kan jeg blive medlem alligevel?

Ja! De fleste af vores medlemmer bliver i klubben efter at de er færdige med at læse, eller de har måske en erhvervsfaglig baggrund. Mange medlemmer melder sig først ind efter afslutning af studierne.

Hvor er De Studerendes Vandreklub geografisk?

De fleste af klubbens medlemmer bor i Københavnsområdet, men der er også medlemmer i resten af landet. Uanset hvor du bor, kan du deltage i ture over hele landet, og du kan altid arrangere ture i dit lokalområde.

Klubben har ikke faste lokaler, men i København bruger vi ofte kommunens kulturhuse. Hvor vi mødes vil altid stå på opslaget.

Hvilket udstyr skal jeg have, for at være med?

Et par vandrestøvler, som du går godt i, er det vigtigste, og de kan ikke lånes. De skal helst være gået lidt til inden den første tur, da det kan blive en hård tur hvis du går i helt nye støvler. Du skal også bruge en rygsæk, men den kan du eventuelt låne af en ven eller af klubben. Vandreklubben har telte og kogeudstyr, som kan lånes. Vi er en social klub, der deles om telte, kogegrej og madlavning, når vi er afsted.

Kan jeg låne udstyr til en tur med De Studerendes Vandreklub?

Ja, her finder du en liste over det udstyr medlemmerne kan låne til klubture.

Jeg har en idé til en vandretur - hvad gør jeg?

Dette er kernen i klubbens aktiviteter: ALLE kan tage initiativ til en tur! Har du en tur, du gerne vil have andre med på, kan du slå den op på kalenderen. Her kan du beskrive den tur, du gerne vil på, uanset om den er fuldt planlagt, eller kun er på skitseplan endnu. Så kan andre medlemmer melde sig på, og er turen ikke helt konkret endnu, kan deltagerne planlægge den i fællesskab. Du sidder altså ikke med det fulde ansvar og du skal ikke være "rejseleder".

Kan jeg tage mit barn/børn med på tur med De Studerendes Vandreklub?

Vi har medlemmer med børn, men langt størstedelen har ikke børn. Medlemmer med børn har tidligere slået ture op på børns vilkår, hvor det var aftalt, at det foregik stille og roligt, og det kan du naturligvis også gøre. Hvis du tager børn med på almindelige ture, er det dig, som forælder, der skal vurdere på forhånd om barnet kan følge med.

Kan jeg tage min hund med på tur?

Vi har medlemmer, som har taget deres hund med på tur med stor succes. Inden du gør det, skal du dog være sikker på, at alle de andre deltagere er indforståede med det, så der ikke bliver problemer med allergi, eller hvis en anden deltager er bange for hunde. Du skal også være sikker på, at hunden kan klare den tur, du tænker på at tage den med på.

Giver medlemskab af klubben rabat nogen steder?

Ja, vi har rabataftaler med en række friluftsbutikker. Se de aktuelle rabataftaler her. Når du melder dig ind, får du et aftalekort med posten, som skal fremvises, når du handler.

Jeg har lige meldt mig ind i klubben. Hvordan kommer jeg i gang?

Har du lige meldt dig ind i klubben, kan det for nogen føles svært at tage det næste skridt og komme af sted på den første tur, så her er et par forslag til at komme godt i gang. Tjek kalenderen her på siden eller på Facebook siden ”Medlemsforum for De Studerendes Vandreklub” for ture. Når noget ser interessant ud, men du er i tvivl om niveauet, så skriv til arrangøren og spørg. Det kan enten være en weekendtur men 1-2 overnatninger eller en søndagstur. En søndagstur er uden overnatning, og det eneste, du skal medbringe, er en madpakke til frokost, og måske en termokande med te/kaffe. Her får du lejlighed til at møde nogle andre medlemmer, og høre lidt om andre ture de har været på, eller om hvor de planlægger at tage hen.

Der er normalt flere andre weekendture i løbet af året, og de fleste af dem følger samme koncept som introturene, måske med lidt længere dagsetaper. Så hvis du ikke har mulighed for at tage med på en introtur, kan du også sagtens tage med på en anden weekendtur som din første tur. Skriv eventuelt til turinitiativtageren først, og spørg om turen vil være egnet, hvis du ikke har prøvet at være på vandretur før. Hvis du er i nogenlunde god form, har prøvet at være på vandretur før, eller bare ikke er bange for at være lidt træt om aftenen, kan du sikkert godt klare turen. Du kan altid spørge turinitiativtageren om råd, og hvis han/hun ved, at det er din første tur, får du nok et par tips med på vejen om hvad du skal huske at pakke (se forslag til pakkelister under Info - Ture - Pakkelister).

En anden mulighed for at komme på tur første gang, er at tage med på en søndagstur. Det er uden overnatning, og det eneste du skal medbringe er en madpakke til frokost, og måske en termokande med te/kaffe. Her får du lejlighed til at møde nogle andre medlemmer, og høre lidt om andre ture de har været på, eller om hvor de planlægger at tage hen.