Chili sin carne

Chili con carne uden kød!

Denne ret kan tilberedes af tørrede ingredienser, og er derfor velegnet til længere sommerture, men kan også bruges på en weekendtur.

Retten serveres med couscous, beregn ca. 75-125 g pr. person.

Sovs, ingredienser pr. gryde (en gryde mætter ca. 3-4 personer):

  • 1 pose Knorr tomatsuppepulver
  • 1 bouillonterning
  • 1 fed hvidløg
  • 1/3 pose tørrede tomater
  • 30 g chokolade (tilsættes når retten er næsten færdig)

Grøntsager (dette er bare forslag, man kan bruge næsten hvad som helst; alle grøntsager tørres på tørremaskine. Kokkens erfaring er at det er bedst at strimler/skiver er ca. 4 mm tykke):

  • bønner (røde kidney-bønner på dåse, vaskes og tørres (på tørremaskine))
  • gulerødder i skiver
  • squash i skiver
  • peberfrugt i strimler
  • majs fra dåse (vasket og tørret)
  • løg i strimler

For at give retten lidt kødagtig konsistens kan man bruge såkaldt sojaprotein (Sojaform), som kan fås tørret i fin granulatform i helsekostforretninger. Det skal måske bestilles et par uger i forvejen. 1/8 pose er nok til 4-5 personer. Sojaform tilsættes når sovsen er 1 minuts tid fra at være færdig. Husk det suger godt med væske, så sovsen må gerne være lidt tynd når det tilsættes.

Chefkok: Eva Hansson