Luksustur

Deltagere: Frans Christiansen, Linda Bredahl, Lone Dittmann, Henrik Holm, Lars Misser, Rune Kristensen

Solen står lavt på en skyfri himmel denne lørdag morgen, da vi mødes i toget mod Helsingør. Vejrudsigten lover klart vejr og blæst men allerede søndag skal regnen komme. Meteorologerne ved åbenbart ikke, at seks medlemmer fra De Studerendes Vandreklub netop nu er på vej til Hallandsåsen, ellers havde de naturligvis lovet spredte skyer, sol og stjerneklare nætter. Sådan er vejret nemlig altid, når vandreklubben tager på påsketur i Skåne.

Bussen fra Hälsingborg satte os af i byen Åsljunga. Herfra er der cirka 60 km til Båstad, som var vores endestation efter fire dage. Vi havde telte i oppakningen men forventede nu alligevel at skulle overnatte ved de shelters, der ligger med 12-17 km mellemrum. Men måske ville Skåneleden være proppet med spejdere på udflugt?

Den første etape startede med en stejl stigning op over Hallandsåsens nordkant, videre gennem skoven, over marker og moser indtil vi nåede shelteret ved Bjørnamossa. Da vi havde slæbt rundt på vores telte hele dagen, valgte vi dog at sove i telt, omend vi nok kunne have krøbet sammen i shelteret. Shelteret bestod af tre vægge med tag og gulv hvorpå der kunne overnatte 6-8 personer. Desuden en vandpumpe og en velanlagt bålplads. Den første aften bød på en flot klar stjernehimmel, og da Lone overraskede med to flasker rødvin var stemningen høj.

De følgende dage fulgte vi den idiotsikkert (!) markerede Skåneleden, og overnattede i shelterne ved Brammarp og Koarp. Ved Brammarp kunne man hente vand og købe mælk på den nærliggende gård. Søndag tog vi en lille afstikker til kløften Trollehallar.

Shelteret ved Koarp var nok det hyggeligste med en rislende bæk to meter fra lejrpladsen. Desværre kunne man ikke helt abstrahere fra motorvejen, der trængte sig på 500 meter borte. Man må erkende, at det også i Sydsverige er vanskeligt at komme rigtig fri af civilisationen. Tirsdag eftermiddag var vi fremme i Båstad, hvorfra vi tog bussen hjem.

Etaperne lignede hinanden til forveksling med deres blanding af birk, gran og sump. Nærmere Båstad findes hedelandskaber med enebærtræer. Hallandsåsen bliver brugt til industrielt skovbrug, så vi måtte undervejs gennem store åbne områder af fældet skov. Nætterne var nok lidt kølige, men dagene havde en passende temperatur. Og vi var herligt fri for myg! Hvad mere kunne man så forlange, når vi også havde solskin, god mad og behagelige sheltere?

Turen kostede Kr 275,- pr. person (incl. mad, men excl. overraskelse), så budgettet på 300,- blev overholdt. Helsingør- Helsingborg med Sundbusserne kostede 24,- t/r, SkåneExpressen fra Hälsingborg til Åsljunga kostede cirka 50,- og bussen fra Båstad til Helsingborg omkring 65,-. Busruter og -tider i Kristianstads Län fandt vi på internet www.lanstrafikenkrstd.se (tlf. 0046-44-103530 fra Danmark).

Erfaringer

Det er klogt at medbringe sandaler, hvis man skal prøve sine nye vandrestøvler for første gang!

Det er uklogt at købe brødet over en uge før man tager afsted.

Det er en smaddergod ide, at hver medbringer en overraskelse. Dette giver lidt ekstra farve på turen: rødvin, grillpølser, vittighedsbog og chokolade.

Skrevet af {ukendt medlemsnr 50} og {ukendt medlemsnr 61}