Turforslag: En uge til Jotunheimen

Sværhedsgrad

Man skal have gået før, men turen kan være den første længere tur man går. Det anbefales at nogle deltagere er mere erfarne.

Transport

  • Ud: Fredag nat: København til Oslo med Säfflebussen kl. 23:00. Fra Oslo til Gjendesheim med Valdresexpressen, bus 161 kl. 9:15. Ankomst Gjendesheim: lørdag kl. 14.20.
  • Hjem: Fra Gjendesheim eller Bessheim med Valdresexpressen, bus 161, til Oslo. Fra Oslo til København med Säfflebussen.
  • Pris: 1200,- ialt, uden gruppe- og studenterrabat.

Etaper

  • Lørdag: Over Bessegen til Memurubu (6 timer), mulighed for campering på skråningen nord for hytten. En kortere mulighed er at gå langs vandet.
  • Søndag: Memurubu til Storådalsbue (6 timer)
  • Mandag: Storådalsbue til Leirvassbu (6 timer)
  • Tirsdag: Leirvassbu til Spiterstulen (5 timer)
  • Onsdag: Spiterstulen til Glitterheim (7 timer over Glittertind eller 5 timer uden om Glittertind)
  • Torsdag: Glitterheim til Bessheim eller Gjendesheim (7 timer)

Overnatning

Der er alle steder mulighed for overnatning i hytter, pris: 200, hvis man ikke er medlem af Norges Turistforening. Ellers kan man slå telt op min. 500 meter fra hytten. Generelt er der allemandsret, det vil sige, at det er tilladt at slå telt op alle steder, der ikke er i nærheden af beboelse.

Natur

Storslået fjeld, høje bjerge, gode udsigter, dybe dale, sne, glechere, ryper og fjeldsøer og floder.

Vejret

Omskifteligt, mulighed for sne også om sommeren. Typisk nattemperatur omkring 5 grader, dagstemperatur 10-15 grader.

Udstyr

Se pakkelisten for fjeldture her på hjemmesiden. Ekstra kraftige støvler og sovepose til omkring 0 grader. Det er ikke nødvendigt med ekstra sko eller sandaler til at vade over floder.

Mad

  • Aftensmad: Frysetørret mad kan købes, er nemt og hurtigt, men lidt dyrt, ca. 25-30 pr. portion og skal suppleres med ris, pasta eller couscous. Alternativt har klubben en tørreovn, hvor man hjemmefra kan tørre grøntsager, kød og frugter.
  • Morgenmad: Havregrød eller müsli med tørmælk.
  • Frokost: Loganbrød, bages hjemmefra (brød af fuldkornsmel, tørret frugt og sirup og uden gær), med figenpålæg, spegepølse og syltetøj i tuber. Alle hytterne på ruten er betjente og der er mulighed for at købe mad, ca. 75,- pr. måltid.

Kort

Jotunheimen, turkort fra Statens Kartverk.

Links

Oktober 2004