Ris og linser
picture308.jpg

Denne ret kræver ingen tørremaskine eller forberedelser hjemmefra, og ingredienserne kan holde sig i en rygsæk i dagevis (skalotteløgene er det mest kritiske).

Kombinationen af ris og linser sørger for at alle essentielle aminosyrer er til stede. Ris sørger for kulhydrat, og olie og peanuts for fedt.

Ingredienser

(pr. person)

  • 1 spsk olie (oliven- eller raps-)
  • 1 tsk karry
  • 40 g hakket skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g linser
  • 2.5 dl vand
  • ½ bouillontern (grøntsags-)
  • 75 g ris
  • 20 g saltede peanuts (evt. groft hakket)

Røde og gule linser koger ud og giver en lidt våd ret, mens grønne linser forbliver hele og giver en tørrere ret med mere at tygge i.

Tilberedning

Karry svitses i olien sammen med løg og hvidløg.

Linser og ris tilsættes så de også får smag af karry og løg.

Vand og bouillonterning tilsættes og retten koger i ti minutter.

Derefter skal den hvile i ti minutter eller til risene er klar.

picture307.jpg

Når retten er klar tilsættes peanuts for at give lidt ekstra salt og bid i retten.

Skal man lave retten i flere gryder er det nemmest at tilberede risene for sig og resten af ingredienserne som en sovs for sig.

Tak til Esbens ris/løg/banan/karry/peanutsret for inspiration.

Opskrift fra Martin Nellemann .