Skinke langtidsstegt over bål

Du skal bruge:

  • Afbarket gren med forgrening
  • Snor
  • 1 kg skinke
  • ½ glas sennep
  • ½ pose brun farin

Tilberedning:

  • Grenen afbarkes og sidegrenen, der fungerer som stopklods, snittes til, så den er 5 cm lang.
  • Grenen spidses i den anden ende og et indsnit skæres, så en snor kan bindes fast uden at glide af grenen. Bor evt. et hul gennem grenen.
  • Stegen sættes på spid og snoren bindes fast.
  • Lige dele sennep og farin blandes sammen til sukkeret er opløst.
  • Når der er gløder hænges skinken over bålet, f.eks. på et spær eller en trebuk.
  • Efterhånden som bunden brunes, skæres skiver af nedefra, stegen skubbes ned til stopklods/enden af grenen og smøres på ny ind i farin-sennep.

Louise Stenstrup Holm s opskrift fra Gourmet Extreme oktober 2011.