Karrygryde
  • 1/2 kg hakket kalve- og svinekød
  • 1 spsk karry (evt. karrypasta)
  • 2 æbler i tern
  • 2 hakkede løg
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 dl fløde (kan erstattes af cremefine el. sødmælk)
  • 1 knsp ingefær
  • 1/2 bundt forårsløg
  • salt, peber (en bouillonterning kan erstatte salt)

Tilbehør: Ris. Desuden er det let og lækkert at servere med ananas, rosiner og kokosmel.

Opskriften passer til 4 personer.

Brun kødet i en gryde uden fedtstof til kødet skiller. Karry, æbletern og løg svitses med nogle minutter. Rør tomatpuréen ud i fløden og hæld det i gryden.

Smag til med ingefær, salt og peber. Lad det simre under låg 1/2 time, eller til det ser færdigt ud. I de sidste 10 minutter tilsættes de snittede forårsløg.

Tilsæt evt. lidt vand under kogningen, så det ikke brænder fast i gryden.

Opskriften er velegnet til både bålgryde og trangia. Da der indgår frisk kød og mælk skal retten laves på første dag på tur, og det kan være en god ide at have frosset kødet ned inden man tager hjemmefra (med mindre vejret har køleskabstemperatur).

Skrevet af Sigrid Vinter .