Turforslag: To ugers vandring i Abisko/Kebnekaise-området i Lapland

Sværhedsgrad

Da området er temmeligt øde, skal man have en vis erfaring fra tidligere flerdages-vandreture.

Transport

  • Alternativ 1: Tog fra København til Stockholm og herfra til Kiruna, hjem fra Abisko. Rejsetiden er ca. 36 timer hver vej. Billet: Euro Domino er billigst, man kan nøjes med 3 rejsedage ud af en måned. Pris: 1800,- inklusiv bus og div. tillæg til togene.
  • Alternativ 2: Säfflebussen til Göteborg og herfra med Norrlandstoget til Narvik. Pris: tog Göteborg-Narvik 450 SKr. for siddeplads eller 650 SKr. for liggeplads. Pris for en enkeltbillet.
  • Alternativ 3: Säfflebussen til Oslo. Fly fra Oslo til Narvik med Norwegian Pris: ca. 500 NKr hver vej for flyet.

Etaper

Det mest oplagte er at gå på Kungsleden og andre markederede vandrestier, men man kan også gå udenfor stierne. Der er hytter undervejs. Sveriges højeste bjerg, Kebnekaise, kan bestiges, men det kræver lidt fjelderfaring eller evt. en guide.

Natur

Her er goldt, forrevet, vildt. Området er det mest alpine Sverige kan byde på, med de højeste toppe og dybeste dale. Men naturen er næsten urørt, og man får fornemmelsen af vildmark. Her er mange sjældne planter og dyr, og interesserede gør klogt i at tage en flora med.

Vejr

Klimaet i Nordsverige kan være barskt. Man skal være forberedt på storm og regn, og måske endda en enkelt sludbyge. Til gengæld er området fantastisk, når vejret viser sig fra sin bedste side. Og solen går ikke ned om sommeren!

Udstyr

Se pakkelisten for fjeldture her på hjemmesiden. Man skal have en stor rygsæk, og ekstra sko og en vandrestav til vadesteder er en god idé. Pak let!

Mad

Om der er mulighed for at købe mad undervejs afhænger af ruten. Generelt er området ubeboet. I nogle hytter er der mulighed for at købe proviant. Se hvilke hos Den Svenske Turistforening. Se i øvrigt opskrifterne her på hjemmesiden.

Kort

Kan fås hos Nordisk Korthandel. Der findes to serier: Fjällkartan og Gröna kartans fjällversion.

Links

Oktober 2004