Om os

De Studerendes Vandreklub er for alle over 18 år med interesse for vandreture og/eller friluftsliv. Trods navnet, er de fleste medlemmer er færdige med studielivet og arbejder med en gennemsnitsalder omkring 30 år. Klubben er startet i 90’erne af en gruppe studerende, og vi har valgt at bibeholde navnet -‘’’Studerendes Vandreklub’’’. Vandreturene giver os et pusterum fra hverdagen, hvor vi tager ud og oplever naturen. De seneste år har vi primært haft søndagsture og nogle enkelte weekendture i Sverige.

Fra medlem til medlem

En af de grundlæggende ideer i klubben er, at alle ture planlægges af medlemmer; ikke af en central ledelse. Mængden af ture afhænger således også af dig. Turene arrangeres i fællesskab af deltagerne.

I klubben kan medlemmerne finde ligesindede - både øvede entusiaster og nybegyndere udi friluftslivet. Alle kan få glæde af andres erfaringer og ideer.

På Facebook-gruppen ”Medlemsforum for De Studerendes Vandreklub”, kan alle medlemmer kommunikere med hinanden, og man kan ”reklamere” for en tur, som man har slået op her på siden, hvis man vil sikre sig at flere ser turen.

Klubaftener og hjemmeside

Kontakt mellem medlemmerne formidles gennem klubaftener (billedaftener, inspirationsaftener og sociale arrangementer) og denne hjemmeside. Ved klubbens arrangementer opstår mange ture. Hjemmesiden indeholder en kalender over arrangementer og ture samt billedgalleri, medlemsliste mm.

København og resten af landet

De fleste af klubbens medlemmer bor i København og omegn, men der er også medlemmer i Aarhus og resten af landet, og vi tager på ture i hele landet. For længere ture er det naturligvis ligegyldigt hvor man bor.

Uddrag fra nogle turbeskrivelser

Luksustur til Hallandsåsen

Solen står lavt på en skyfri himmel denne lørdag morgen, da vi mødes i toget mod Helsingør. Vejrudsigten lover klart vejr og blæst men allerede søndag skal regnen komme. Meteorologerne ved åbenbart ikke, at seks medlemmer fra De Studerendes Vandreklub netop nu er på vej til Hallandsåsen, ellers havde de naturligvis lovet spredte skyer, sol og stjerneklare nætter. Sådan er vejret nemlig altid, når vandreklubben tager på påsketur i Skåne!

Lars Misser og Rune Kristensen

Saltholm

Der findes ingen rigtige stier på øen med undtagelsen af jordvejen fra kajen sydpå til Saltholm Batteri. Derfor gik vi efter næsten alt, hvad der stak op, såsom høje, småskove/lunde, gårde og vindmøllen ved Hollænderbrønd, for at have nogle mål at gå efter.

Kåre Jakobsen og Simon Hayman

picture66.jpg
Skitur i Jotunheimen

Toptur i Jotunheimen

Fjeldet - den yderste grænse. Dette er beretningen om DSV-medlemmernes fortsatte mission for at udforske nye vandreområder, finde nyt liv og civilisationer og dristigt betræde ukendte områder.

Jespers log, turdato 230698: efter at have gennemgået en uges brækursus på Jostedalsbræen, har vi nu sat kursen mod Jotunheimen for at mødes med Kåre og 'indsamle' et par 2000 meter toppe!

Jesper Milan Nielsen

Vil du med?

Hvis du har lyst til at blive medlem af De Studerendes Vandreklub, kan du melde dig ind direkte her på hjemmesiden.

Har du lyst at læse mere om de aktuelle ture, kan du finde dem i kalenderen her på hjemmesiden. Du er velkommen til at deltage på en af vores ture, før du beslutter dig for om du vil være medlem.

Kontingentet er 80 kr. årligt for studerende og 120 kr. årligt for andre.

For yderligere information og spørgsmål, skriv til info (snabel-a) vandreklub (punktum) dk .