OKTOBER  2016

Torsdag d. 6. oktober 2016

Generalforsamling i De Studerendes Vandreklub

Kom og få indflydelse på din vandreklub.

Der afholdes generalforsamling torsdag den. 6. oktober 2016 kl. 19.00 på Kulturanstalten, Lyrskovgade 4, lokale 6, 1758 København V.

De Studerendes Vandreklub er, hvad medlemmerne gør den til. På generalforsamlingen har du mulighed for at præge klubben og komme med idéer og visioner for din vandreklub. Bestyrelsen har bl.a. tre forlag til vedtægtsændringer til afstemning på generalforsamlingen, så har du en mening om disse, er det en god idé at møde op. Vedtægtsændringer kræver at minimum 2/3 af de tilstedeværende medlemmer stemmer for.

Har du forslag, som du ønsker taget op på generalforsamlingen, er de meget velkomne. Du kan sende forslag til bestyrelsen@vandreklub.dk. Forslag til behandling på generalforsamlingen skal være bestyrelsen i hænde senest den 15. september 2016. Idéer og forslag der ikke skal til afstemning på generalforsamlingen er også velkommen på dagen under punktet eventuelt.

Har du lyst til at deltage i foreningens bestyrelsesarbejde, vil vi meget gerne have nye kræfter ind. Du kan læse mere om bestyrelsens arbejde på hjemmesiden, og du er også velkommen til at kontakte en eller flere af de nuværende bestyrelsesmedlemmer og høre nærmere.

Du kan sagtens komme til generalforsamlingen, selvom du ikke har lyst til at være med i bestyrelsen. Vi tvinger ikke nogen ind.

Dagsordenen for generalforsamling er:

1) Valg af dirigent.

2) Formandens beretning.

3) Fremlæggelse af det seneste års regnskab.

4) Behandling af indkomne forslag.

a. Bestyrelsen stiller forslag til ændring af formålsparagraffen §2 i vedtægterne for De Studerendes Vandreklub.

b. Bestyrelsen stiller et samlet forslag til mindre moderniseringer af §4, §5, §8, §11 og §12 i vedtægterne for De Studerendes Vandreklub.

c. Bestyrelsen stiller forslag til ændring af §3 i vedtægterne for De Studerendes Vandreklub, omhandlende optag af medlemmer i foreningen.

5) Valg af bestyrelse

a. Valg af formand for et år.

b. Valg af yderligere 5 bestyrelsesmedlemmer for et år.

c. Valg af 2 suppleanter for et år.

d. Valg af en revisor for et år.

6) Eventuelt.

En evt. revideret dagsordenen udsendes mindst 8 dage før generalforsamlingen.

OBS:Vi har lokalet på Lyrskovgade fra kl. 17.00 til kl. 23.00, så er der nogen, der ønsker at bruge lokalet før eller efter generalforsamlingen til planlægning af vandreklubture, er I velkomne. Ønsker du/I adgang til lokalerne inden generalforsamlingen, så kontakt Ellen for kode til døren.

 • Nr: 1206
 • Kategori: andet
 • Land: Danmark
 • Niveau:
 • Mødested: Kulturanstalten, Lyrskovgade 4, lokale 6, København V
 • Pris: gratis
 • Tilmeldingsfrist: ingen tilmelding nødvendig
 • Planlægningsmøde:

Arrangør:

(1507) Ellen Prip Bonnesen
tlf:
mobil: 25470011
e-post: ellen_bonnesen (snabel-a) hotmail (punktum) com

Fredag d. 7. oktober 2016 til søndag d. 9. oktober 2016

Introtur til det svenske - Österlencirkeln

Kom med på en introvandretur, fortrinsvis for klubbens nye medlemmer.

Vi tager afsted fredag eftermiddag fra Lufthavnen, kæmper os igennem den svenske grænse-mur, og drager mod Skåneleden. Hjemkomst søndag eftermiddag/aften. Nærmere turmål kommer senere

For at deltage kræves der ingen særlige forudsætninger, andet end lysten til at gå op til ca. 20 km i let terræn. Du skal selv have et par vandrestøvler(eller andet fodtøj), som du går godt i, men terrænet kræver ikke det helt store, så der er ingen grund til at investere i noget nyt bare for en weekend.

Yderligere skal du selv have et liggeunderlag og en sovepose samt en rygsæk til at komme det hele ned i. Tasken skal kunne rumme mere end bare dine personlige genstande, 50-60L er en god størrelse.

Inden du investerer i noget, så spørg i vennekredsen om du kan låne. Klubben har basis udstyr vi kan låne, hvis det er nødvendigt.

Max deltagerantal: 10 Da det er en introtur vil arrangørerne forbeholde sig ret til at prioritere nye medlemmer

Tilmeldingsfrist er d. 6/10

Turinfo: ----------------- Österlencirkeln: Fredag: 4km Brösarp Torparebron-Verkaresjön Lørdag: 16km Verkaresjön-Agusa Søndag: 14km Agusa-Torparebron -----------------

 • Nr: 1207
 • Kategori: vandretur
 • Land: Sverige
 • Niveau: Let
 • Mødested: Lufthavnen
 • Pris: 300-500 kr
 • Tilmeldingsfrist: først til mølle
 • Planlægningsmøde: Over mail

Arrangører:

(2334) Morten Kallesøe
tlf:
mobil: 60642599
e-post: mortenkmm (snabel-a) gmail (punktum) com
(2311) Lau Lautrup
tlf: 51412636
mobil:
e-post: laulautrup (snabel-a) gmail (punktum) com

Lørdag d. 8. oktober 2016 til søndag d. 9. oktober 2016

Kystvandring på Kullen

Vi tager afsted tidlig Lørdag morgen fra København til Höganäs. Herfra går vi op langs sydsiden og rundt om spidsen af Kullaberget, og overnatter i shelter ved Josephinelust. Etapelængder: Lørdag ca. 17 km. Søndag ca. 15 km. Søndag går vi langs nordsiden til Arild og er hjemme igen ca. 19:30. Undervejs kommer vi til at gå på strandhede, klipper og i skov ligesom der også er diverse kulturseværdigheder langs ruten.

Mødested: Københavns Hovedbanegård kl. 07:40 Pris: Ca. 300 for transport + mad.

 • Nr: 1211
 • Kategori: vandretur
 • Land: Danmark
 • Niveau: L
 • Mødested: Københavns Hovedbanegård - under uret
 • Pris: 300 for transport + mad
 • Tilmeldingsfrist: 6/10 - 2016
 • Planlægningsmøde: Over mail

Arrangør:

Lørdag d. 15. oktober 2016

Morgengry på Ejer Bavnehøj

Oplev tusmørke og daggry (solopgang hvis vi er heldige...) fra Danmarks højeste punkt. Solopgang er 7:50, så planen er at ankomme en halv times tid inden, gå en lille runde og så finde op i tårnet. Efter fhbt. solopgang og kop kaffe yderligere en rundtur i området (Møllehøj). Bagefter køre til nærliggende Yding, og gå stien til Skovhøj t/r. Ialt 12-15 km

 • Nr: 1208
 • Kategori: vandretur
 • Land: Danmark
 • Niveau: Let
 • Mødested: P-plads Ejer Bavnehøj 7:20 (eller Århus)
 • Pris: Transport og proviant.. :)
 • Tilmeldingsfrist: 9/10-16
 • Planlægningsmøde: Nej

Arrangør:

(1933) Simon Kvindal
tlf:
mobil: 24916577
e-post: simon (snabel-a) kvindal (punktum) dk

Lørdag d. 15. oktober 2016 til mandag d. 17. oktober 2016

skånevandretur

Jeg og en kammerat planlægger en vandretur lørdag 15. oktober (formiddag) til mandag 17. oktober (middag/eftermiddag) i Sverige. Måske nogle her fra klubben vil med?

Vi har ikke helt bestemt ruten. Vi har begge bil, så måske bruger vi dem, men ellers offentlig transport. Vi planlægger mad og indkøb over mail.

Ift. grej, så har vi hver især telte, kogegrej osv. Måske vi kan bruge noget af klubbens udstyr, hvis nogle vil med, og ikke selv har hvad der skal til.

 • Nr: 1210
 • Kategori: vandretur
 • Land: Sverige
 • Niveau: let/middel
 • Mødested:
 • Pris: transport+mad
 • Tilmeldingsfrist: 10. oktober
 • Planlægningsmøde: via email

Arrangør:

(2036) Mikkel Zöllner Ankarfeldt
tlf:
mobil: +4561658288
e-post: mikkelza (snabel-a) gmail (punktum) com

Mandag d. 17. oktober 2016 til søndag d. 23. oktober 2016

Amazonas regnskov i Suriname! FYLDT

Unik mulighed for at se Amazonas regnskov og den UNESCO-mærkede by, Paramaribo!

Jeg bor og arbejder for tiden i det relativt ukendte Paramaribo, hovedstaden i Suriname i Sydamerika.

Jeg savner dog vandreklubben, så derfor vil jeg gerne slå en tur op her i landet i efterårsferien! Selve turen skal vare en uges tid, men så vil jeg opfordre deltagerne til at tage en uges ferie foer eller efter også, så I kan se lidt af byen og landet paa egen haand. Flere har givet udtryk for at efteraarsferien er et godt udgangspunkt, men for min skyld kan det vaere paa mange andre tidspunkter, hvis det passer deltagerne bedre. Jeg kan give rabat paa overnatning i Guesthouse Un Pied a Terre, hvor i kan vaelge imellem overnatning i seng eller haengekoeje. Evt. kan jeg booke gruppen et familierum, alt efter hvor mange, der deltager.

Deltagerantal: Min. 4 max 6 (plus mig selv og Joris)

Om turen

Turen er ikke helt fastlagt, men jeg regner med at vi tager med bus og baad fra Paramaribo til vores bestemmelsessted. Med en lokal guide skal vi:

- ud og sejle i korjaal (den lokale kano)

- bestige en lille top, så vi kan få en imponerende udsigt over Amazonas regnskov

- vandring (naturligvis)

- bade og fiske i flod

- forhåbentlig se nogle dyr

Jeg er igang med at forhandle en tur på plads, men jeg vil skrive mere, så snart jeg ved mere. Jeg regner med 5 dage i junglen og to dage til transport.

Der er mange muligheder for at købe fastlagte ture i Surinam, og også for at gøre lidt selv, så vil du selv lave noget foer eller efter "den rigtige tur" er det ikke noget problem. Jeg hjælper gerne.

Om Surinam

Surinam er ca. 4 gange så stor som Danmark og størstedelen er dækket af regnskov. Der er 541,638 indbyggere og en meget varieret befolkningssammensætning:27% indere, 21,7% sorte fordelt paa flere undergrupper, 15,7% kreoler, 14% Javanere, resten er fordelt på andre oprindelser.

Surinam er forhenværende hollandsk koloni, og det officielle sprog er hollandsk.

Temperaturen svinger imellem 26 og 32 grader i dagstimerne, og lidt koeligere om natten. Generel fugtigt klima (det er jo i kanten af en regnskov).

Om forberedelser:

Vaccinationer: Tal med din laege om, hvilke vaccinationer, du har brug for. En hurtig soegning paa sikkervaccination.dk siger mig, at man boer have foelgende vaccinationer:

Difteri/Stivkrampe, Hepatitis A, Gul feber, Tyfus.

Malariapiller: Kan i dag faaes billigt. Anbefales at tage, naar man skal ind i junglen. I Paramaribo er de ikke noedvendige.

Flybilletter:

Varierer i pris, men ofte er det billigst at koebe fra Amsterdam - Paramaribi og Koebenhavn - Amsterdam seperat (altsaa ikke som mellemlanding, men to separate rejser). Leg lidt med det online. KLM og SLM flyver paa ruten. Det kan ogsaa vaere billigere at flyve over Curacao.

Rejseforsikring:

Husk en god rejseforsikring - man ved jo aldrig, hvad der kan ske, og dit sygesikringsbevis virker ikke i Surinam. Hoer evt. dit normale forsikringsselskab, om de kan give et godt tilbud.

Pris:

Kan variere, men et gaet kan vaere: 7000 kr for returbillet, 3000kr for en uges aktivitet med mad, transport etc i Surinam. Billigste overnatning i Paramaribo er 10EUR/nat i Haengekoeje (uanset hvad i vaelger faar i 10% rabat paa Guesthouse Un Pied a Terre).

Spoerg mig meget gerne om alt muligt, og jeg vil forsoege at svare hurtigst muligt, og ogsaa opdatere i kalender/ facebook.

Mvh Sigrid

Links til mere info:

Guesthouse Un Pied a Terre

Sikkervaccination.dk

[Link:https://en.wikipedia.org/wiki/Suriname|Wikipedia om Surinam]]

 • Nr: 1172
 • Kategori: andet
 • Land: Surinam
 • Niveau: Er du almindeligt aktiv til hverdag og ikke bange for at svede lidt, saa gaar det nok.
 • Mødested: Zanderij lufthavn, Surinam
 • Pris: Kan variere - se teksten
 • Tilmeldingsfrist: Ikke fastlagt endnu
 • Planlægningsmøde: I maa meget gerne koordinere indbyrdes, men jeg kan kun hjaelpe via mail, chat, facebook og skype.

Arrangører:

(1921) Sigrid Vinter
tlf:
mobil: 0031626105244
e-post: maalerlarve (snabel-a) gmail (punktum) com

Søndag d. 23. oktober 2016

Søndagstur: Klampenborg - Rungsted

Vi mødes på Klampenborg st kl 11:00, hvor vi vandrer op gennem Dyrehaven, Jægersborg Hegn, Trørød Skov, Sandbjerg Østerskov og Folehaven. Vi ender på Rungsted Kyst st. En tur på ca 15 km.

Medbring mad, drikke, gode sko/støvler og evt. regntøj.

 • Nr: 1213
 • Kategori: Søndagsturen
 • Land: Danmark
 • Niveau: let
 • Mødested: Klampenborg st. kl 11
 • Pris: transport og madpakke
 • Tilmeldingsfrist: ingen, men skriv gerne en sms
 • Planlægningsmøde: nej

Arrangør:

(2334) Morten Kallesøe
tlf:
mobil: 60642599
e-post: mortenkmm (snabel-a) gmail (punktum) com

Søndag d. 30. oktober 2016

Efterårsfarver i skoven

Kom med ud og nyd efterårsfarverne i skoven på søndagstur. Vi går fra Lyngby St. Kl 10:30 (Husk at vi stiller om til vintertid natten mellem lørdag og søndag). Herfra følger vi Mølleåen til Øresund og fortsætter gennem Dyrehaven til Klampenborg St.,en tur på knap 15 km. Medbring egen madpakke og drikkevarer til turen.

 • Nr: 1214
 • Kategori: Søndagsturen
 • Land: Danmark
 • Niveau: Let
 • Mødested: Lyngby St.
 • Pris: Egen transport
 • Tilmeldingsfrist: Ingen, men send gerne mail eller sms
 • Planlægningsmøde:

Arrangør:

(1507) Ellen Prip Bonnesen
tlf:
mobil: 25470011
e-post: ellen_bonnesen (snabel-a) hotmail (punktum) com